Reiki

Reiki är en djupt avslappnande och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid t.ex. smärta, stress, ångest och fysiska och mentala spänningar. Reiki aktiverar och stimulerar kroppens egna naturliga förmåga att läka och återställa sig på alla nivårer; fysiskt, känslomässigt, mentalt och andligt, och fyller även på energiförrådet.


Reiki arbetar på flera plan samtidigt, dels genom den fysiska beröringen, som aktiverar "må-bra-hormoner" i kroppen som till exempel oxytocin, dels genom kroppens subtila energisystem på samma sätt som exempelvis akupunktur och akupressur.


Reiki är en holistisk energimetod som utgår från att kropp och psyke är en helhet.


Efter en behandling brukar man känna sig både avslappnad och fylld med energi på samma gång - en mycket behaglig upplevelse för både kropp och själ.


Reiki har sina rötter i Japan och Tibet och det japanska ordet Reiki betyder Universell livsenergi. Usui Reiki firade år 2022 100 år och är en metod som utövas av tusentals personer världen över. I flera länder används Reiki även på sjukhus som komplement till ordinarie sjukvård.


Vid en behandling ligger du ner på en behandlingsbänk med kläderna på och en filt över dig och jag placerar mina händer på olika positioner på din kropp.


Vi inleder Reiki behandlingen med ett samtal om vad du önskar hjälp med och avslutar med ytterligare ett samtal om de känslor och bilder som kan komma fram både hos dig och mig som behandlare under behandlingen.


En behandling tar 1-1,5h inklusive tillhörande samtal.


Jag rekomenderar att boka in tre stycken behandlingstillfällen i relativt tät följd för att känna av en riktigt god effekt av Reiki, men det går självklart bra att boka in även ett behandlingstillfälle om du känner att du först och främst vill prova på vad Reiki är.


Reiki är godkänt som rehabiliterande friskvård av Skatteverket och har du ett Friskvårdsbidrag via Epassi från ditt arbete så kan du använda det här.


Priser:

Reiki - 45 min + tillhörande samtal, totalt ca 90 min - 750 kr

Reiki Prova På - 20 min + tillhörande samtal, totalt ca 45 min - 450 kr

Reiki på Distans - 20 min + tillhörande samtal, totalt ca 45 min - 450 kr


Kombination: Reiki + Medial Vägledning - 90 min - 900 kr

(Se mer under fliken Medial Vägledning) Reiki - Distans


Reiki fungerar lika bra på distans som vid fysisk beröring. Du kan alltså ligga bekvämt hemma hos dig och ta emot en distansbehandling. Livsenergiflödet når fram vart du än befinner dig.


Här sänder jag Reiki till dig i ca 20 minuter. Vi har ett samtal över telefon före och efter Reikin och går igenom eventuella förnimmelser som kom upp under behandlingen.


Jag rekommenderar att du under tiden jag skickar dig Reiki sitter eller ligger ner bekvämt och bara slappnar av och ger dig en stund där du inte behöver distraheras av annat. Om du önskar - sätt gärna på lite avslappnande musik, tänd ett ljus och ha ett glas vatten till hands.


Betalning sker via Swish senast 1 timme innan behandlingen påbörjas.


Pris:

Reiki på Distans - 20 min + tillhörande samtal, totalt ca 45 min- 400 kr


Så fungerar Reiki

(Denna text är kopierad från Reikiförbundets hemsida)


Reiki är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel smärta, stress, ångest samt fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet – en metod med många användningsområden i vårt moderna samhälle.


Vad betyder Reiki?

Reiki är japanska och består av två ord: rei, som betyder “universell” och ki, som betyder “livsenergi” och motsvaras av kinesiskan schi och prana i Indien. Universell livsenergi syftar på den högsta kända energinivån, som sedan delas upp i “lägre” energinivåer i olika sammanhang, som till exempel den energi man arbetar med i Tai Chi.


Hur fungerar Reiki?

Reiki arbetar på flera plan samtidigt, dels genom den fysiska beröringen, som aktiverar “må-bra-hormoner” i kroppen som till exempel oxytocin, dels genom kroppens subtila energisystem på samma sätt som exempelvis akupunktur och akupressur. Likheter finns även med terapier som Rosenmetoden, som går ut på att smärtsamma minnen lagras i kroppen i form av fysiska spänningar och blockeringar, och genom beröringen löser man upp spänningarna och klienten kan då släppa taget om det som orsakade smärtan från början.

Reiki healing är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet. Därför behandlar man ofta hela kroppen, även om man har besvär som upplevs som begränsat till ett visst ställe. Reiki är godkänt som friskvård av Skatteverket.


Hur används Reiki?

Reiki lindrar smärta och löser upp spänningar, både fysiskt och mentalt, sänker stress och ökar välbefinnandet. Många länder använder Reiki som kompletterande behandling inom traditionell sjukvård. I exempelvis USA används Reiki på gravida kvinnor för att minska smärta och ge lugn. I México används Reiki före och efter planerad operation för att ge patienten lugn och minska mängden komplikationer. I Storbritannien används Reikin som ett komplement vid traditionell cancerbehandling för att stärka kroppens självläkande krafter och minska stress och oro.

Insomningsproblem, hjärna på högvarv, ischias, muskelvärk, mentala och fysiska spänningar; listan med områden där Reiki är till hjälp kan göras lång. Reikienergin tillför mer mängd livsenergi, som kroppens egna självläkande krafter kan använda för att läka sig själv. Den djupa avslappningen aktiverar kroppens egen självläkande förmåga.

Många fysiska åkommor har psykisk eller emotionell orsak; värk och spänningar orsakas ofta av stress, sorg, oro och undanträngda känslor. Reiki arbetar samtidigt på det fysiska och det emotionella planet, och löser upp spänningarna och frigör det som en gång orsakat dem. Känslorna kan då komma upp till ytan så att man kan bearbeta dem.


När kan Reiki hjälpa?

Vad Reiki kan åstadkomma beror förstås också på problemens orsak. Om ischias orsakas av ett diskbråck kan Reiki inte ”bota” detta, men däremot lindra de muskelspänningar som uppstår i samband med den smärta som diskbråcket orsakar, och därmed reducera musklernas tryck på ischiasnerven. Diskbråcket finns kvar, men det blir lättare att leva med det.

Om det rör sig om så kallad ”falsk ischias”, som enbart orsakas av muskelspänningar som trycker på ischiasnerven kan Reiki vara en fullt tillräcklig behandlingsmetod för att bli symptomfri.

En cancerpatient kan få ett betydelsefullt stöd genom att komplettera med Reiki. Både sjukdomen och behandlingen med dess biverkningar är idag förknippade med smärta och rädslan för att dö. Med Reiki kan patienten få hjälp att minska både ångest och smärta, och därmed öka sin livskvalitet och få mer energi över till att leva med sjukdomen och förhoppningsvis tillfriskna.


Sök läkarhjälp

Vid allvarliga sjukdomstillstånd ska man alltid söka läkarvård i första hand. Vill man komplettera med Reiki ska man alltid fullfölja den behandling läkaren föreskriver.